8 produse pentru dotarea unui salon de coafura sau frizerie

8 produse pentru dotarea unui salon de coafura sau frizerie

Iata care sunt cele mai importante produse profesionale pentru dotarea unui salon de coafura sau frizerie si cateva secrete pentru a demara o afacere de succes.

Inca de la inceput dorim sa amintim ca pe cat de atragatoare poate fi administrarea unui salon de coafura sau frizerie, pe atat de anevoioasa este  trecerea unui salon de la perioada de inceput la perioada in care sa devina o afacere profitabila. Cu toate acestea avem si vesti bune si anume ca, daca reusim sa respectam cateva reguli de baza, de la vis la realitatea de a avea un salon de succes nu este decat o parte a planului.

1. Scaunul de coafor

Cea mai importanta piesa dintr-un salon de coafura sau frizerie , locul unde impartasim secretele cu stilistul nostru, scaunul de coafor poate fi unul extravagant sau unul functional.

Scaunul de coafor de cele mai multe ori este prevazut cu o pompa ce permite reglajul pe inaltime, are picior cromat sau negru, pentru o intretinere mai buna.

Fata scaunului de coafor sau frizerie poate fi dintr-un material sintetic (asa-zisa piele ecologica) sau chiar din piele dar acesta va avea un cost cam mare. Important este sa se potriveasca cu  salonul de infrumusetare, sa ofere o functionalitate crescuta si nu in ultimul rand sa avem un client care sta comod in el.

Separat de scaunul de coafor este scaunul de frizerie care poate fi doar o bucata sau pot fi mai multe in cazul unei frizerii mai mari.

Scaunul de frizerie trebuie sa fie robust, rezistent, cu actionare hidraulica si cu o platforma cat mai mare pentru o stabilitate mai buna.

2. Ucenicul pentru coafura sau frizerie

Ucenicii pentru coafor sau fruzerie pot fi de mai multe feluri, mici, sau mari, ucenici cu sertare, ucenici cu dulap, ucenic coafor cu priza, ucenic pentru vopsit, ucenic coafura modular, ucenic fix, etc.

O principala functionalitate a acestui ucenic pentru coafor sau frizerie este de a fi in preajma stilistului sau frizerului si de a-i pastra la indemana principalele instrumente ce fac obiectul muncii.

Acestia pot sustine de la vopseaua de par si oxidantul, pulverizatoare pentru tuns, foarfece, masini de tuns sau masini de contur, servetele de unica folosinta, cleme pentru tuns sau agrafe pentru coafat, piaptani, etc.

3. Masina de tuns (masinile de tuns)

Da nu este o greseala, poate fi masina de tuns ca element principal si este de obicei o masina de tuns robusta, una cu care te-ai invatat si cu care te simti cel mai confortabil sau ca o poti stapani foarte bine. Suplimentar se recomanda inca o masina de tuns de rezerva intrucat mereu se pot petrece accidente si nu ar fi placut sa intrerupi activitatea sau sa lasi clientul neterminat. Masina de tuns trebuie sa fie cu cablu pentru a asigura forta de taiere si de preferinta sa fie una cat mai fiabila si putin galagioasa.

Inca o masina de tuns, mai precis o masina de contur o poti folosi pentru eliminarea firelor de par firave sau putin crescute, pentru a curata zone in care nu ar trebui sa fie par sau de ce nu pentru a realiza diverse linii, zone pierdute sau de ce nu, chiar si un desen la cererea clientului.

Se stie ca cei mai apreciati frizeri sunt apreciati si pentru abilitatile lor de a desena, astfel incat clientii cu nevoi speciale sa fie pe deplin satisfacuti. Masina de contur poate fi pe acumulatori dar asigurati-va ca aveti cel putin 2 seturi de acumulatori de rezerva si ambele sunt incarcate.

4. Foarfecele de tuns profesionale

Foarfecele si piaptanul sunt principalele instrumente cu care frizerul sau coaforul isi face treaba. Pentru a-si face treaba cat mai bine acestea trebuie sa fie de o calitate superioara. Fie ca vorbim de foarfece de tuns sau de filat acestea pot fi pe diferite marimi, cu aspect lucios, nichelat, cromat sau satinat. In functie de stilul fiecaruia foarfecele de tuns pot fi cu toarta sau cu inele in cazul in care aveti degetele delicate. Piaptanul de frizerie este foarte important sa fie unul metalic pentru a putea fi sterilizat fara sa fie deteriorat la sterilizatorul pupinel.

5 Accesoriile de tuns

In aceasta categorie amintim pe scurt sortul de stilist, mantaua de vopsit, peria de curatat firele de par cazute, clemele sau agrafele pentru prins parul, bigudiurile, briciul, folia pentru suvite care sunt obligatorii in dotarea unui salon de coafura sau frizerie.

Produsele de unica folosinta precum prosoapele de unica folosinta, manusile de unica folosinta sau gulerele pentru tuns sunt si ele obligatorii intr-un salon de coafura pentru a pastra igiena si a clientului dar si a-l proteja impotriva eventualelor accidente ce pot aparea in manuirea vopselelor de par, perodidului, sau sampoanelor.

6. Periile profesionale pot fi fie rotative fie fixe, plate sau concave. Acestea pot fi utilizate impreuna cu un uscator de par profesional ce ar trebui sa aibe o putere de minim 1600Watt iar daca are si o functie ionica este bun intrucat ajuta la inchiderea cuticulelor din firul de par. Astfel parul odata sigilat isi pastreaza mai mult prospetimea si tot in felul acesta coafura va fi mult mai rezistenta.

7. Ondulatorul si placa de intins parul

Nu in ultimul rand amintim ondulatorul de par sau placa de intins parul care trebuie sa aiba suprafetele ceramice pentru a evita sa se lipeasca sau sa arda firul de par. O temperatura reglabila face din placa de intins parul un instrument indispensabil intrucat la o temperatura joasa se poate chiar usca parul intimp ce se coafeaza. Atentie insa la temperatura ca exista riscul foarte crescut sa ardeti parul si nimeni nu isi doreste acest lucru.

8. Produse cosmetice profesionale

In categorie de produse cosmetice profesionale intra sampoanele, balsamul, cremele de styling sau finish, cu functie de fixativ sau fara. Nu vom recomanda nici gama anume intrucat fiecare coafor stilist sau frizer isi alege gama de produse in functie de ce i se potriveste, ce il recomanda sau cu ce s-a invatat sau ce pretentii au clientii acestuia.

 

 

2 Comments on "8 produse pentru dotarea unui salon de coafura sau frizerie"

  1. Multumesc mult pentru recomandari!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*